Kashmir Yoga Les

Yoga

Yoga betekent 'verbinding'. Hierbij gaat het om de verbinding tussen lichaam en geest. Door Yoga oefeningen te doen wordt de, vaak verstoorde, balans tussen lichaam en geest herstelt. Het zorgt voor een levendige en flexibele geest en lichaam. Daarnaast is Yoga een goede manier om tot rust te komen en volledig te ontspannen. Yoga oefeningen geven een energieboost en het kan dé oplossing zijn voor slaapproblemen. Tot slot komt u losser in uw eigen lijf te zitten door bewust te worden en te voelen wie u werkelijk bent.

 

Alle lichaamsgerichte- en bewustwordingsoefeningen smelten samen tot een yogales.

 

 

Lesinhoud

Een les van anderhalf uur is in drie delen verdeelt:

 1. Lichaamsgerichte oefeningen om het energielichaam wakker te maken. (45-60 minuten)
  In dit gedeelte laat ik elementen uit al mijn opleiding terug komen, zoals:
  Acu-Yoga: gericht op het openen van de energiebanen in het lichaam.
  Kashmir Yoga: gericht op het energielichaam.
  Meridiaan Chi Kung: gericht op het versterken van de meridianen/energiebanen die door het lichaam stromen.
  Shen Master en Shin Tai Shiatsu: voornamelijk gericht op het optimaal activeren van de longcapaciteit en alles wat daarmee samen hangt, door middel van ademhalingstechnieken.
  Taötische oefeningen: gericht op het ontgiften van de organen, onder andere door middel van helende geluiden en het kloppen en schudden van het lichaam.
 2. Tijdens het nuttigen van een kopje thee is er gelegenheid om vragen te stellen en/of informatie te geven over het functioneren van het energetische in uw leven en uw lichaam. (10-15 minuten)

 3. Meditatie en/of ontspanning. (15-20 minuten)

 

 

De seizoenen hebben invloed op ieder mens en ook op de lesinhoud. In de lessen houd ik rekening met de seizoenen en de daarbij behorende activatie van verschillende functies in uw lichaam zodat u wellicht beter door de seizoenen heen kunt bewegen.

 

soms gebruik ik simpele hulpmiddelen om energie in het lichaam extra te activeren.  bijvoorbeeld een stuiterballetje of een pittenzakje. 

 

 

Lespakketen

Kennismakingspakket                                                          50 euro

5 lessen van 1,5 uur

 

Aangezien iedere les uniek is, raad ik het kennismakingspakket van 5 lessen aan, zodat u kunt ervaren hoe het voor u is om op deze wijze uw lichaam te bewegen en te voelen.

 

Nazomer/winter of Lente/zomer pakket                   225 euro

15 lessen van 1,5 uur

Start 2x per jaar, in september en februari

Neem contact op voor meer informatie en inschrijving