Shin Tai Shiatsu therapie

  • Vind je geen erkenning van je klachten?
  • Kom je maar niet van je klachten af?
  • Kunnen de artsen niks voor je doen maar hou je klachten?
  • Heb je alle onderzoeken al gehad maar er wringt nog steeds iets wat je opgelost wilt hebben?

Maak een afspraak en ervaar wat shiatsutherapie voor jou kan doen!

Shin Tai Shiatsu behandeling

Door de jarenlange ervaring in mijn praktijk te combineren met technieken uit diverse gevorderde shiatsu-opleidingen, heb ik een behandelwijze ontwikkeld die direct naar de oorzaak kan gaan van de problemen. Het doel van de behandeling is om je lichaam te verlossen van "stresspatronen" en je natuurlijke levenskracht in je lichaam te stimuleren (deze stresspatronen zijn in je verleden opgeslagen in je lichaam, wat vaak veel energie kost om die stress op die plaats in je lichaam vast te houden). Tijdens de behandeling lopen diagnose, behandeling en techniek in elkaar over en werken samen om een diepe transformatie teweeg te brengen in lichaam en psyche.

Cliënten komen met uiteenlopende "onbehandelbare" klachten bij mij in de praktijk, zoals bijvoorbeeld: frozen shoulder, burn-out, menstruatieklachten, restless leggs, spijsverterings/dramklachten, migraine, tandenknarsen, kaakklem, rugproblemen die onoplosbaar lijken, onverklaarbare pijnen, "chronische" aandoeningen, nek- en schouderproblemen, ademhalingsproblemen, gevoel van benauwdheid zonder aanwijsbare lichamelijke oorzaak. 

Voor wie is shiatsu therapie geschikt?

Iedereen (baby’s, jonge kinderen, pubers, volwassenen, ouderen) kan baat hebben bij een Shiatsu behandeling. Shiatsu therapie beschouw ik als een vorm van gezondheidszorg die gebruikt kan worden om veel verschillende klachten en ziekten te behandelen. De holistische manier om naar een mens en diens klachten/problemen te kijken  geeft vele mogelijkheden van genezing doordat alle facetten van leven met elkaar verbonden zijn. Shiatsu therapie is als preventieve vorm van gezondheidszorg bijzonder waardevol om ziekten te helpen voorkomen.

Wat kost het

De wens om van je klachten af te komen is belangrijk, zodat je lekker in je vel zit en je volledige potentieel kan gebruiken in je leven.

 

Tweede en volgende behandelingen (maximaal 60 min)           68 euro 

vervolgbehandeling(en)

Eerste consult (90 min)                                                                               90 euro

intake en eerste behandeling

Korte behandeling (30 min)                                                                      45 euro

voor baby's en jonge kinderen

Vergoeding

Ik ben aangesloten bij de NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten) en de RBCZ ,  waardoor de behandeling  in aanmerking komt voor (gedeeltelijke ) vergoeding  door de meeste zorgverzekeraars, indien je voldoende aanvullend verzekerd bent. Shiatsu Therapie is een alternatieve geneeswijze en wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Voor vragen over de hoogte van de vergoeding, raad ik u aan vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Wat is Shin Tai Shiatsu therapie?

Shin Tai Shiatsu is gebaseerd op de traditionele shiatsu massage therapie.

 

De Shin Tai Shiatsu behandeling is een manier om diagnose, techniek en behandeling tegelijk toe te passen. Het stimuleert de levenskracht die door elk lichaam stroomt. De focus ligt op de twee belangrijkste wondermeridianen: het gouverneursvat aan de achterzijde van het lichaam en het conceptievat aan de voorzijde van het lichaam.

 

Deze combinatie van diagnose, techniek en behandeling kan een diepe transformatie teweeg brengen in het lichaam en de psyche. De combinatie van fasciaal, cranio-sacraal, structureel, chakra en meridiaan technieken wordt ingezet om stress te bevrijden die gevangen/opgeslagen zit in het lichaam. Dit kan vermoeidheid veroorzaken en traagheid van je "flow of energy".

 

Door de stress en andere stress gerelateerde patronen (die gedurende het leven opgeslagen worden in het lichaam) te bevrijden uit het lichaam wordt de "flow of energy" ontlast van stresspatronen en kan de natuurlijk levenskracht weer stromen. 

Hoe werkt shiatsu therapie?

Binnen de Shiatsu therapie gaat men er vanuit dat de mens een eenheid is. Lichaam en psyche werken samen en communiceren door middel van energie. Deze levensenergie circuleert door het lichaam via de meridianen en op die meridianen liggen energiepunten, ook wel tsubo’s genoemd.

Door middel van aanraking kan ik de disbalansen in de meridianen en de tsubo’s opsporen. Zowel vanuit de leegte (de plaats waar te weinig energie is), als vanuit de volte (de plaats waar te veel energie is), kunnen klachten ontstaan.

Door druktechnieken, die in de Shiatsu therapie gebruikt worden, kan de energie gestimuleerd worden waar deze te weinig aanwezig is, de energie getemperd worden waar deze te sterk aanwezig is en de energie verspreid worden waar deze geblokkeerd is.
Op deze manier wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam om de balans te herstellen gestimuleerd.