Yoga Les   /  Chi Kung Les

Yoga

Yoga betekent 'verbinding'. Hierbij gaat het om de verbinding tussen lichaam en geest. Door Yoga oefeningen te doen wordt de, vaak verstoorde, balans tussen lichaam en geest herstelt. Het zorgt voor een levendige en flexibele geest en lichaam. Daarnaast is Yoga een goede manier om tot rust te komen en volledig te ontspannen. Yoga oefeningen geven een energieboost en het kan dé oplossing zijn voor slaapproblemen. Tot slot komt u losser in uw eigen lijf te zitten door bewust te worden en te voelen wie u werkelijk bent.

 

Alle lichaamsgerichte- en bewustwordingsoefeningen smelten samen tot een yogales.

 

 

Chi Kung

 

Chi Kung  is een bewegingsvorm welke op een zeer trage en rustige manier wordt uitgevoerd. de Chi Kung wordt meest, zoveel mogelijk staand uitgevoerd, maar kan ook heel goed zittend worden beoefent voor mensen die niet de mogelijkheid hebben om (langere tijd) te staan. Er zijn vele verschillende vormen van Chi Kung.  

In Mierlo ben ik gestart om een diep helende vorm van Chi Kung aan cursisten aan te leren. Deze vorm van Chi Kung wordt ook toegepast in ziekenhuizen om mensen beter te laten herstellen van hun ziekte. 

om de Chi Kung te volgen hoef je niet ziek te zijn. je kunt er je lichaamsfuncties, je energie mee vitaliseren en versterken.

kom gewoon meedoen.  tot aan de kerstvakantie (2018) kun je  vrij instromen om deze vorm te ervaren. kom zo vaak je wilt. de lessen worden op maandagen en donderdagen gegeven. meld je aan via het contactformulier en ik stuur je de tijden en de locatie-gegevens toe. 

 

 

YOGA  -  Lesinhoud

Een les van anderhalf uur is in drie delen verdeelt:

 1. Lichaamsgerichte oefeningen om het energielichaam wakker te maken. (45-60 minuten)
  In dit gedeelte laat ik elementen uit al mijn opleiding terug komen, zoals:
  Acu-Yoga: gericht op het openen van de energiebanen in het lichaam.
  Kashmir Yoga: gericht op het energielichaam.
  Meridiaan Chi Kung: gericht op het versterken van de meridianen/energiebanen die door het lichaam stromen.
  Shen Master en Shin Tai Shiatsu: voornamelijk gericht op het optimaal activeren van de longcapaciteit en alles wat daarmee samen hangt, door middel van ademhalingstechnieken.
  Taötische oefeningen: gericht op het ontgiften van de organen, onder andere door middel van helende geluiden en het kloppen en schudden van het lichaam.
 2. Meditatie en/of ontspanning. (15-20 minuten)
 3. Tijdens het nuttigen van een kopje thee is er gelegenheid om vragen te stellen en/of informatie te geven over het functioneren van het energetische in uw leven en uw lichaam. (10-15 minuten)

 

 

De seizoenen hebben invloed op ieder mens en ook op de lesinhoud. In de lessen houd ik rekening met de seizoenen en de daarbij behorende activatie van verschillende functies in uw lichaam zodat u wellicht beter door de seizoenen heen kunt bewegen.

 

soms gebruik ik simpele hulpmiddelen om energie in het lichaam extra te activeren.  bijvoorbeeld een stuiterballetje of een pittenzakje. 

 

 

Kosten van de YOGA -lessen

 

Aangezien iedere YOGAles uniek is, raad ik het kennismakingspakket van 4 lessen aan,

zodat u kunt ervaren hoe het voor u is om op deze wijze uw lichaam te bewegen en te voelen.

 

kennismakingspakket van 4 YOGAlessen:                   €20,00

 

 

Per jaar zijn er 3 les-periodes van 12 YOGAlessen.

de kosten per 12 YOGAlessen:                                          €120,00

Kosten van de CHI  KUNG -lessen

per jaar zijn er 3 les-periodes van 12 les-weken:     

 

kosten voor 12 lessen :                                                       €90,00

 

wil je het graag eens ervaren, kom dan nu  totaan de kerstvakantie 2018 gratis mee doen. 

neem contact op voor nadere informatie. via onderstaande link "contact" 

Neem contact op voor meer informatie en inschrijving