Shin Tai Shiatsu therapie

Wat is Shin Tai Shiatsu therapie?

Shin Tai Shiatsu is gebaseerd op de authentieke shiatsu massage therapie.

 

De Shin Tai Shiatsu massage is een manier om diagnose, behandeling en techniek tegelijk toe te passen. Het stimuleert de levenskracht die door elk lichaam stroomt. De focus ligt op de twee belangrijkste wondermeridianen: het gouverneursvat aan de achterzijde van het lichaam en het conceptievat aan de voorzijde van het lichaam.

 

De combinatie van diagnose, behandeling en techniek kan een diepe transformatie teweeg brengen in het lichaam en de psyche. De combinatie van verschillende gevorderde shiatsu / meridiaan technieken wordt ingezet om stress te bevrijden die gevangen/opgeslagen zit in het lichaam. Deze opgeslagen stress in het lichaam en de psyche kan vermoeidheid veroorzaken en traagheid van je "flow of energy".  

 

 

Shin Tai Shiatsu behandeling

Door de jarenlange ervaring in mijn praktijk te combineren met technieken uit diverse gevorderde shiatsu-opleidingen, heb ik een behandelwijze ontwikkeld die direct naar de oorzaak van de problemen kan gaan. Het doel van de behandeling is om het lichaam te verlossen van "stresspatronen" en de natuurlijke levenskracht in het lichaam te stimuleren. De stresspatronen zijn in het verleden opgeslagen in het lichaam en dit kost vaak veel energie om die stress op die plaats in het lichaam vast te houden. Tijdens de behandeling lopen diagnose, behandeling en techniek in elkaar over en werken samen om een diepe transformatie teweeg te brengen in lichaam en psyche.

Cliënten komen met uiteenlopende (soms onbehandelbaar lijkende) klachten bij mij in de praktijk, zoals bijvoorbeeld: frozen shoulder, burn-out, menstruatieklachten, restless leggs, spijsverterings/dramklachten, migraine, tandenknarsen, kaakklem, rugproblemen zonder fysiek aanwijsbare oorzaak, onverklaarbare pijnen, "chronische" aandoeningen, nek- en schouderproblemen, ademhalingsproblemen, gevoel van benauwdheid zonder aanwijsbare lichamelijke oorzaak. Onverklaarbaar beenlengteverschil. 

 

 

Hoe werkt shiatsu therapie?

Binnen de Shiatsu therapie gaat men er vanuit dat de mens een eenheid is. Lichaam en psyche werken samen en communiceren door middel van energie. Deze levensenergie circuleert door het lichaam via de meridianen en op die meridianen liggen energiepunten, ook wel tsubo’s genoemd.

Door middel van aanraking kan ik de disbalansen in de meridianen en de tsubo’s opsporen. Zowel vanuit de leegte (waar te weinig energie is) als vanuit de volte (waar te veel energie is) kunnen klachten ontstaan. Door druktechnieken, die in de Shiatsu therapie gebruikt worden, kan de energie gestimuleerd worden waar deze te weinig aanwezig is, getemperd worden waar deze te sterk aanwezig is en verspreid worden waar deze geblokkeerd is.
Op deze manier wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam om de balans te herstellen gestimuleerd. 

 

 

Voor wie is shiatsu therapie geschikt?

Iedereen (baby’s, jonge kinderen, pubers, volwassenen, ouderen) kan baat hebben bij een Shiatsu behandeling. Shiatsu therapie beschouw ik als een vorm van gezondheidszorg die gebruikt kan worden om veel verschillende klachten en ziekten te behandelen. De holistische manier om naar een mens en diens klachten/problemen te kijken  geeft vele mogelijkheden van genezing doordat alle facetten van leven met elkaar verbonden zijn. Shiatsu therapie is ook als preventieve vorm van gezondheidszorg bijzonder waardevol om ziekten te helpen voorkomen.

Contact

Wil je meer weten over de Shiatsu behandelingen en wat ze voor jou kunnen doen? Vul hieronder het contactformulier in om contact op te nemen. Ik denk graag met je mee. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.